Scroll Top

1. mai en felles kampdag

Demokrati_main_slider_1905x1034 (Demo)

Vi i Norges Sosiale Forum oppfordrer alle til å markere 1. mai ved å delta i lokale tog og arrangementer. I tillegg til å støtte opp om den internasjonale arbeiderdagen og vise klart hva vi mener om svekkelsen i Arbeidsmiljøloven og søndagsåpne butikker, så er 1. mai en dag for å trekke fram klimakamp, antirasisme, feminisme og solidaritetsarbeid. Her er noen av Norges Sosiale Forums anbefalinger:

Årets 1.mai tema er i år «Folk forandrer verden», og i år er fokuset på organisasjonsfrihet. Dette er fordi retten til å organisere seg, ytre seg og på andre måter å arbeide for mer demokratiske samfunn, er truet.
Norsk Folkehjelps Solidaritetsungdom 

Det organiserte arbeidets framtid i et kriserammet Europa

Fagbevegelsen har vært på defensiven de siste tiårene. Siden 1980 er andelen fagorganiserte i OECD-landene halvert. I et kriserammet Europa er ansattes rettigheter satt under et kraftig press, gjerne framstilt som nødvendige «krisetiltak.
Manifest 

1. mai er en klimadag
Klimavalgalliansen og klimabudskapet vil være synlig i 1. mai-togene i Bergen, Trondheim og Oslo, og forhåpentligvis i mange andre byer. Klimakamp og faglig kamp hører sammen


Klimavalgalliansen

Solidaritet med det greske folk – nei til EUs innstrammingspolitikk
Attac Norge

I Oslo starter 1.mai arrangementet i år kl. 11.15 på Youngstorget med taler og toget går kl. 12.45. Les mer om årets paroler på Youngstorget her. Frifagbevegelse.no har laget en oversikt over mer enn 300 1mai-arrangementer rundt om i landet her.

X
X
X
X