november, 2021
Møtedetaljer
Aldri før har så stor oppmerksomhet vært rettet mot behovet for å sikre klodens klima og miljø. Samtidig fortsetter mennesker å ødelegge naturen gjennom tøylesløst forbruk. Står verden på randen
Møtedetaljer
Aldri før har så stor oppmerksomhet vært rettet mot behovet for å sikre klodens klima og miljø. Samtidig fortsetter mennesker å ødelegge naturen gjennom tøylesløst forbruk. Står verden på randen av kollaps?
Ailton Krenak, forfatter av «Ideer for å utsette verdens undergang», mener det ikke er for sent å redde verden. Han forteller oss hvordan i samtale med Liisa-Rávná Finbog og Susanne Normann. Moderator er Larissa Avelar.
Tid
(Fredag) 12:00 - 13:30
Lengre beskrivelse
Ailton Krenak, brasiliansk urfolksleder og økofilosof
Liisa-Rávná Finbog, samisk arkeolog og museolog og duojár
Susanne Normann, forsker og oversetter av "Ideer for å utsette verdens undergang"
Larissa Avelar, styreleder i Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG)
Om boka Ideer for å utsette verdens undergang:
Klima og miljø er vår tids viktigste kampsak og et stadig mer akutt tema for globale, regionale og nasjonale samtaler om handel, utvikling og samarbeid. Men disse samtalene har ekskludert erfaringer fra urfolks praksiser og andre mangfoldige livsformer.
Urfolkslederen og økofilosofen Ailton Krenak er en viktig stemme for urfolk i Brasil og jobber utrettelig for å øke vår bevissthet om konsekvensene av det globaliserte forbrukersamfunnet i dag.
Dersom menneskeheten virkelig ønsker å leve i harmoni med naturen, må vi stanse det tøylesløse forbruket og se til måten urfolk og mangfoldige småsamfunn i hele verden etablerer ekte, bærekraftige livsformer på. Det er nemlig fullt mulig å utsette verdens undergang, sier Krenak, men bare hvis alle deltar i samtalen. Ideer for å utsette verdens undergang er en øyeåpnende essaysamling som skapt for vår postpandemiske tid.
Boka er oversatt fra portugisisk av Susanne Normann og har etterord av Liisa-Rávná Finbog, som setter Ailton Krenaks tankegods i sammenheng med hennes egen oppvekst som del av det samiske urfolket i Norge.