Scroll Top

– Jeg blir så utrolig sliten av å høre på alt skitpratet hans om hvordan norsk olje skal redde verden

Fremover presenterer vi Norges Sosiale Forum her på bloggen. Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner med et felles formål: En mer rettferdig og demokratisk verden hvor mennesker, samfunn og miljø prioriteres over økonomisk gevinst.

Ingrid Skjoldvær (23) er leder i Natur og Ungdom. Aller helst skulle hun hatt med seg Malala Yousafzai, Arne Næss og Halvdan Sivertsen på Globaliseringskonferansen. Hennes topp tre saksområder er urfolks rettigheter, miljø og feminisme.

Det finnes mye å bruke tida si på og mange organisasjoner å engasjere seg i. Hvorfor akkurat Globaliseringskonferansen?
Globaliseringskonferansen er årets viktigste møteplass for deg som er opptatt av miljø, menneskerettigheter og samfunnet vi lever i. Det er sånne initiativ som er med på å forandre verden litt etter litt.

Hva gleder du deg mest til på Globaliseringskonferansen?
Jeg gleder meg kjempemasse til å dra på plenumsmøte om ressursgrådighet der blant annet miljøfiendtlig gruvedrift i Finnmark skal opp som tema. Så blir det helt rått å se politiske kunsten til den samiske kunstneren Anders Sunna og sjekke ut festivallavvoen.

Hvem håper du ikke kommer på Globaliseringskonferansen?
Tror jo egentlig alle hadde hatt godt av å være der, men det hadde vært helt greit for meg om Karl-Erik Schjøtt Pedersen holdt seg hjemme. Jeg blir så utrolig sliten av å høre på alt skitpratet hans om hvordan norsk olje skal redde verden.

Hvilke tre personer, døde eller levende, ville du dratt på Globaliseringskonferansen med?
Malala Yousafzai, den yngste nobelprisvinneren noen sinne og en av verdens råeste jenter, økofilosof og generelt rå fyr Arne Næss og så topper jeg laget med Halvdan Sivertsen.

Ikke bare kommer Ingrid på Globaliseringskonferansen, det gjør også Elizabeth Mpofu og Ohnesorg! Skaff deg billett her, så går du ikke glipp av Norges største politiske verksted.

X
X
X
X