Scroll Top

#M12 – Solidaritetserklæring

3793-030412-12-de-maio-552x366 (Demo)

3793-030412-12-de-maio-552x366

Det er tydeligere enn på lenge at vi må sette solidaritet først. 12. mai tar mennesker over hele verden til gatene for å kreve ekte demokrati og for å vise sin motstand mot den skjeve fordelingen av ressurser og kriseløsninger diktert av markedene.

Vi ønsker å vise solidaritet med ungdommer, arbeidsledige, studenter og vanlige folk som er satt til å betale regninga etter krisa. I Spania er over halvparten av ungdommene arbeidsledige, og vi snakker igjen om tapte generasjoner. Hver dag blir rundt 200 familier kastet ut av sine hjem fordi de ikke har råd til å betjene sine boliglån. I Hellas er den sosiale nøden større enn noen gang siden 2. verdenskrig. Over en tredjedel av befolkningen lever nå under fattigdomsgrensen, og Athen er på randen av en humanitær krise. Stadig flere hjemløse fyller gatene. Pensjonister og arbeidsledige må lete etter mat i søppelcontainere for å overleve, og tusener av familier må gi fra seg barna sine fordi de ikke kan brødfø dem.

2011 var året for folkelige mobiliseringer verden over. Den arabiske våren i Nord-Afrika, Los indignados i Spania og grekerne på Syntagma-plassen inspirerte folk verden over. I USA fikk vi Occupy Wall Street, og 15. oktober så vi protester og mobiliseringer i over 1000 byer på alle kontinenter.

Men svaret på de folkelige protestene har ikke vært sosiale reformer. Isteden ser vi harde angrep på politiske og demokratiske rettigheter. I Spania utredes en lov som i praksis vil forby fredelige demonstrasjoner. Lokale myndigheter i Frankfurt vedtok nylig å forby de planlagte protestene mot Troikaens kuttpolitikk.

Norge er med på å stille harde krav til nedbetaling av gjeld, mens det sosiale sikkerhetsnettet i Sør-Europa revner. Gjennom Oljefondet eier Norge gjeld for titalls milliarder i de kriserammede landene. Vi eier også vår andel i EUs krisefond, og vi har lånt ut titalls milliarder gjennom IMF. Slik er vi med på å diktere den nyliberale politikken som truer livsgrunnlaget til stadig flere mennesker.

Vi ønsker å bygge en solidaritetsbevegelse i Norge som kan knuse mytene om late grekere og såkalt nødvendig innsparing. Vi må vise at vi er mange som krever en annen vei ut av krisa!

Gjeldsrevisjon og gjeldsslette må bli en viktig del av kriseløsninga og Norge må ta tap i de mest gjeldstyngede landene. Vi bør bidra til å skape arbeidsplasser, vi kan investere i miljøteknologi og infrastruktur. Vi må være med å bygge opp, i stedet for å rive ned!

Det må bli slutt på usosial og unødvendig kuttpolitikk! Det må bli slutt på uhyrlig profitt til de få, på bekostning av de mange. Regulering og demokratisk kontroll over økonomien må til!

Kravene fra de sosiale bevegelsene er ekte demokrati NÅ!

Solidaritetsmarkering 12.mai!
Norges Sosiale Forum, Attac Norge, Rødt, Venstrealliansen, SU, SV, Motmakt og Occupy Oslo inviterer til solidaritetsmarkering.
Vi møtes på Eidsvolls plass kl 13. Det blir appeller og kulturelle innslag.

Appellanter:

Benedikte Hansen, Attac
Aurelio Aguirre, Occopy-bevegelsen
Arne Thodok Eriksen, Miljøpartiet De Grønne
Tale Marte Dæhlen, Norges Sosiale Forum

M12- nettsidenhttp://www.may12.net/
Facebook Event: http://nb-no.facebook.com/events/373659959352491/

Fredag 11. mai 2012

Related Posts

X
X
X
X