Scroll Top

oktober, 2022

lør01okt10:00lør11:30Åpningsmøte med Owen Jones - kriser og strategier i en nyliberal verden10:00 - 11:30 Hallen Arrangør/organisasjon: NSF Form:PlenumsmøteSpråk:English,Norsk,Svensk

Mer

Møtedetaljer

Temaet for årets konferanse er todelt: På den ene siden vil konferansen fokusere på strategier – Hvordan kan sosiale bevegelser finne sammen om strategier som kan ta oss hinsides de mange krisene vi står i? På den andre, vil vi rette søkelyset mot årsakene til krisene, og særlig rollen nyliberalismen har hatt og har.
Møtet vil åpne med at forfatteren og journalisten Owen Jones innleder om nyliberalismens konsekvenser for det britiske samfunnet. Hvordan har har nyliberalismen endret Storbritannia? Hva er sammenhengen mellom nyliberalismen og det politiske kaoset som har hersket i landet de siste ti årene? Etter Jones’ innledning, blir det panelsamtale om nyliberalismen i Norge og Skandinavia med Nina Björk, Linn Stalsberg, Ivar Hippe og Ola Innset. Kan vi se noen av de samme utviklingstendense som i Storbritannia også her hjemme? Kan vi snakke om en nyliberalisering også av Skandinavia og Norge?
Møtet ledes av Ingrid Fadnes og vil bli streamet via arrangementet på Facebook.
Owen Jones (UK) er forfatter og journalist. Han har blant annet skrevet bøkene “Chavs: The Demonization of the Working Class (2011)” og “This Land: The Struggle for the Left (2021)”. Han skriver fast i The Guardian og har The Owen Jones Show på Youtube.
Nina Björk (SE) er litteraturviter og forfatter. Hun har blant annet skrevet bøkene “Under det rosa täcket (1996) og “Om man älskar frihet : tankar kring det politiska (2020)”. Sistnevnte kritiserer blant annet liberalismens frihetsbegrep og argumenterer for at frihet for folk flest forutsetter sosialisme.
Linn Stalsberg er forfatter, skribent, sosiolog og journalist. Hun har blant annet skrevet boka “Det er nok nå: Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur (2019)”, som da den kom startet en offentlig debatt om nyliberalismen.
Ola Innset er postdoktor ved Institutt for rettsvitenskap og styring på BI. Han har i flere år forsket på nyliberalismen og blant annet skrevet boka “Markedsvendingen: Nyliberalismens historie i Norge (2020)”.
Ivar Hippe er forfatter og tidligere journalist. Han var med på å starte Latin-amerikagruppene i Norge (LAG), har jobbet med tidligere LO-leder Gerd LIv Valla og skrev i 2021 boka “Korstoget mot velferdsstaten: på innsiden av nyliberale tenketanker”.
Ingrid Fadnes er journalist i Klassekampen. Hun har bakgrunn fra Latin-amerikagruppene i Norge.

Tid

(Lørdag) 10:00 - 11:30

Møterom

Hallen

Arrangør/organisasjon

NSF

X
X
X
X