Scroll Top

oktober, 2022

lør01okt17:15lør18:15Bokbad med Heidi Lundeberg - "Bolivia og folket som tok framtida tilbake"17:15 - 18:15 Lavvoen Arrangør/organisasjon: Changemaker og NSF Form:Bokbad

Mer

Møtedetaljer

Lundeberg ga i år ut boken "Bolivia og folket som tok framtida tilbake", utgitt på Manifest Forlag. På bokbad under Globaliseringskonferansen forteller forfatteren om et folk og samfunn i stor endring:
"Då den karismatiske Evo Morales vann presidentvalet i Bolivia i 2005, vekte det internasjonal oppsikt. Med radikale reformer skulle det sosialistiske partiet Movimiento al Socialismo (MAS) ta eit oppgjer med 500 år kolonialisme.
Sidan den gong har fattigdomen blitt halvert, og ein velferdsstat har sett dagens ljos. Men då Morales i 2020 stilte til val for tredje gong, i strid med grunnlova, blei det bråk. Høgresida kuppa makta, og det vart kampar i gatene. Etter eit år med uro, vart det endelig halde eit nytt, demokratisk val. Med ein ny presidentkandidat vann MAS makta tilbake.
Latin-Amerika-kjennaren Heidi Lundeberg gir oss historia om dei mange omveltingane Bolivia har gått gjennom. Me får møte Martha, som har fått stipend for å bli lege, Rosmery, som har fått innlagt vatn og straum, og Alberto, som har fått lønna si femdobla sidan MAS kom til makta.
No står Bolivia igjen ved eit vegskilje. Vil sosialistregjeringa lykkast med å redusere ulikskapane samstundes som dei møter forventingane til ei veksande middelklasse? Vil forsøket på industrireising lykkast? Og er det i Andes me kan finne inspirasjon til ei grønare og meir rettvis framtid?" (Manifest forlag, 2022).

Tid

(Lørdag) 17:15 - 18:15

Møterom

Lavvoen

Arrangør/organisasjon

Changemaker og NSF

X
X
X
X