Scroll Top

oktober, 2022

lør01okt11:45lør13:45Bøllekurs11:45 - 13:45 Hallen Arrangør/organisasjon: Rød Ungdom Form:Verksted,WorkshopSpråk:NorskNivå:Innføring/for dummies

Mer

Møtedetaljer

Vil du lære mer om feminisme? Om kjønnsroller, skjønnhetsidealer og forventninger, og hvordan de har en virkning på oss? Vil du lære å snakke høyt i forsamlinger, å stoppe trakassering og om hvordan du kan få bedre selvtillit? Bli med på bøllekurs med Rød Ungdom! Å være jente er å gå rundt i for trange sko. Å være feminist er å forstå at det ikke er føttene som er for store, men skoene som er for små. Vil du lære mer om feminisme? Om kjønnsroller, skjønnhetsidealer og forventninger, og hvordan de har en virkning på oss? Vil du lære å snakke høyt i forsamlinger, å stoppe trakassering og om hvordan du kan få bedre selvtillit? Kom på bøllekurs med Rød Ungdom! Bøllekurs ble originalt startet opp som et kast-deg-frampå-kurs, der hovedpoenget var at jentene som deltok skulle få øvelse i å tørre å kaste seg frampå. Kurset har siden blitt videreutviklet, og er i dag et politisk selvtillitskurs for jenter. Kursene har blitt holdt i flere tiår, og tilsammen har over 15 000 jenter og kvinner vært på bøllekurs. Vi kaller kursene bøllekurs. Ikke fordi vi mener at jenter må bli bøller som tråkker på andre for å komme opp og fram, men fordi vi vil at jenter skal tørre å gjøre mer av de tingene de vil og mindre av de tingene de ikke vil. Det betyr at vi skal bli mindre redde for konsekvenser og får å gjøre feil, og det betyr at vi skal ta på oss nye oppgaver, bryter grenser og ta kontroll over egne liv. Kurset skal også gi en forståelse av at forandring er enklere når man jobber sammen. Gjennom felles erfaringer og diskusjoner skal vi se på hvordan de problemene hver og en av oss føler på privat egentlig er politiske problemstillinger. Sammen skal vi jobbe for å sprenge rammene for hva jenter kan og ikke kan gjøre.

Tid

(Lørdag) 11:45 - 13:45

Møterom

Hallen

Arrangør/organisasjon

Rød Ungdom

Engelsk beskrivelse

Bøllekurs - "bully course" - is a feminist confidence course for girls only. The goals is to learn more about gender roles, beauty ideals and expectations, and how to combat these. The cours will be held in norwegian.
X
X
X
X