Scroll Top

oktober, 2022

lør01okt18:30lør19:30Grunninntekt - en løsning på verdens fattigdom?18:30 - 19:30 Mezzaninen Arrangør/organisasjon: BIEN Norge Form:PanelsamtaleSpråk:English

Mer

Møtedetaljer

Vi lever i en tid hvor vi står overfor en mengde utfordringer av politisk, økonomisk og økologisk art. De globale og nasjonale forskjellene mellom fattig og rik har blitt ekstremt store, noe som ikke lenger kan aksepteres. Alle må kunne få dekket sine grunnleggende behov og det er nok til alle om vi deler. Direkte kontantoverføringer, også kalt grunninntekt, har vist seg å være effektiv og gi gode resultater gjennom å gi hver enkel mulighet for selv å skape seg et bedre liv. Ettersom grunninntekt er en effektiv måte å fordele ressursene på dukker temaet stadig oftere opp i debatter både innen utviklingspolitikk og innad i land, inkludert i Norge.
Vi i BIEN Norge vil derfor avholde et møte hvor vi belyser dagens situasjon, rundt fattigdom og økende ulikhet, og presentere ulike løsninger for å få bukt med dette. Og da især med tanke på innføring av grunninntekt og kontantutbetaling som bistand.
Vi har invitert den britiske økonomen Paul Harnett fra World Basic Income (WBI), økonom Lena Stark fra Mission Possible 2030, professor Kalle Moene fra Økonomisk institutt (ØI) og Billy Onyango Juma (digitalt), som koordinerer et grunninntekstsprosjekt i Kenya. Møtet ledes av Anja Askeland, og vil foregå på engelsk.

Tid

(Lørdag) 18:30 - 19:30

Møterom

Mezzaninen

Hausmanns gate 16

Arrangør/organisasjon

BIEN Norge

X
X
X
X