Scroll Top

oktober, 2018

fre12okt14:00fre15:30Cambridge Analytica: Staten, storkapitalen og overvåkningF-0314:00 - 15:30 Hallen 3 Arrangør/organisasjon: Radikal portal Form:Foredrag,PanelsamtaleSpråk:NorskNivå:Mellomnivå

Mer

Møtedetaljer

Hvorfor overvåker de deg og hvorfor får de lov? I mars i år var skandalen rundt Cambridge Analytica et faktum. Selskapet hadde brukt persondata fra facebook for å gjøre psykologiske profiler på sårbare mennesker og manipulere deres stemmegivning. Avsløringene kastet nytt lys på hvordan Facebook og andre internettgiganter høster inn enorme mengder personlige data om oss alle og hvordan disse brukes og kan bli brukt mot oss. Men hvorfor får disse kontinuerlige personvernovergrepene foregå? Hva er statens rolle og statens interesse i dette?

Tid

(Fredag) 14:00 - 15:30

Møterom

Hallen 3

Arrangør/organisasjon

Radikal portal

Innledere

Joakim Møllersen, Eirik Vold og Beverley Skeggs

Lengre beskrivelse

Hvorfor overvåker de deg og hvorfor får de lov?
I mars i år var skandalen rundt Cambridge Analytica et faktum. Selskapet hadde brukt persondata fra facebook for å gjøre psykologiske profiler på sårbare mennesker og manipulere dem til å stemme på Donald Trump, Brexit og mange andre kandidater i andre land. Avsløringene kastet nytt lys på hvordan Facebook og andre internettgiganter som Amazon, Google, Apple og Microsoft høster inn enorme mengder personslige data om oss alle og enhver og hvordan disse brukes og kan bli brukt mot oss. Men hvorfor får disse kontinuerlige personvernovergrepene foregå? Hva er statens rolle og statens interesse i dette?
Med oss for å diskutere dette har vi Beverley Skeggs, sosiologiprofessor fra London School og Economics. Skeggs er kjent som en av de fremste feministiske sosiologene innen akademia, men har også forsket på Facebooks overvåkning av sine brukere og myndighetenes rolle.
Eirik Vold er journalist og forfatter. Han har undersøkt geopolitikken bak overvåkningen og sett nærmere på noen av de største sakene som NSA-lekkasjene til Edward Snowden som belyste omfanget av den globale amerikanske overvåkningen
X
X
X
X