Scroll Top

november, 2021

fre19nov15:30fre17:30DegrowthEt godt liv for alle15:30 - 17:30 Hallen, DOGA Arrangør/organisasjon: Rethinking Economics Norge

Møtedetaljer

Vi trenger et nytt og solidarisk økonomisk system som kan gi alle et godt liv uten evig forbruk av energi og materielle ressurser. Kan Degrowth være veien å gå? Hva vil det i så fall det innebære for det norske samfunn og for land i Sør?

Tid

(Fredag) 15:30 - 17:30

Møterom

Hallen, DOGA

Arrangør/organisasjon

Rethinking Economics Norge

Innledere

Marie Storli, Leder i Rethinking Economics Norge

Lengre beskrivelse

Degrowth

Degrowth er en motbevegelse for radikal samfunnsmessig endring – derav “Motvekst” på norsk. Motvekst er et prosjekt for, og en søken mot, et samfunn og et økonomisk system som har alle menneskers ve og vel (globalt!) som overordnet mål, samtidig som planetens naturlige økosystemer blir respektert og ivaretatt. Det sentrale objektet for kritikk er den vestlige, moderne utviklingsmodellen som baserer seg på evig vekst. Ikke bare skjer denne veksten på naturens bekostning, men den skjer også på bekostning av andre kulturer og menneskegrupper. Slik sett er bevegelsen ikke kun en vestlig bevegelse. Den har ”søsterorganisasjoner” i alle verdensdeler, selv om de der går under andre navn som ”Buen vivir”, ”Ubuntu” eller ”Swaraj”. Møtet starter med en kort presentasjon av Motvekst-bevegelsen. Deretter ønsker vi en deltakende panelsamtale om hva en motvekstvisjon for det norske samfunnet kan være og hva som skal til for å øke oppslutningen om en slik radikal samfunnsomlegging. For å visualisere diskusjonen og vår felles visjon, vil tegenserieskaper Ida Neverdahl illustrere live.  
 • Deltakende panelsamtale med blant annet:

  • Ellen Stenslie, stipendiat ved NMBU
  • Randy Gunnar Bohmann-Lange, naturveileder og permakulturist.
  • Simon James Eide, lærer, kunstner og aktivist i Extinction Rebellion
  • Deg!
  • Fasilitator: Anna Nordahl Carlsen, Extinction Rebellion og Rethinking Economics
X
X
X
X