Scroll Top

oktober, 2022

søn02okt14:00søn15:00Er bitcoin løsninga på tillitskrisen i demokratiet?14:00 - 15:00 Formlab Arrangør/organisasjon: Attac Norge Form:PanelsamtaleSpråk:Norsk

Mer

Møtedetaljer

Bitcoin-utvinning krever like mye energi som Norges årlige strømforbruk. Flere land innfører Bitcoin som betalingsenhet og tillater overføringer til staten med Bitcoin for å slippe unna dollaren og IMF, deriblant El Salvador. I tillegg brukes Bitcoin og annen kryptovaluta av enkeltpersoner ut ifra en grunnleggende mistillit mot statlige institusjoner, grunnet dårlige pengesystemer og infrastruktur. For de samme finnes det en tro på at blokkjedeteknologien vil befri oss fra digital overvåkning og desentralisere makten.
Venstresida er kritiske til både globale og lokale nyliberale finans- og pengesystemer, men er kryptovaluta alternativet til dollarens makt, IMF, sentralbankers nyliberale politikk, sentralisering og overvåkningskapitalisme? Løser vi tillitskrisen i demokratiet med et anarkokapitalistisk system basert på mistillit?
Det er på tide å diskutere kryptovaluta som av flere ses som et alternativ til de en rekke av problemstillingene vi må å løse. Om vi ikke tar diskusjonen, kommer fram til noen samlende historier om kryptovaluta, og jobber for alternative politiske løsninger, kan vi vente å se forverring av en rekke kriser.
Vi inviterer Sofie Marhaug, Morten Søberg, Hege Skarrud til å diskutere: Er kryptovaluta løsninga på tillitskrisen i demokratiet? Bent Sofus Tranøy leder samtalen.
Videoinnledning ved Jose Luis, økonom fra El Salvador.
Møtet er i rommet Formlab på DogA.

Tid

(Søndag) 14:00 - 15:00

Møterom

Formlab

Hausmanns gate 16

Arrangør/organisasjon

Attac Norge

X
X
X
X