Scroll Top

oktober, 2022

lør01okt15:45lør16:45Fremtiden for Verdens Sosiale Forum15:45 - 16:45 Mezzaninen Arrangør/organisasjon: NSF Språk:Norsk

Mer

Møtedetaljer

Plattformen til Norges Sosiale Forum stadfester at vi er en del av en internasjonal bevegelse som arbeider for en rettferdig verden og mot den nyliberale økonomien og politikken som dominerer i dag. Vi er den norske avleggeren av World Social Forum.
I de første årene til Verdens Sosiale Forum (VSF) var det på det meste flere hundre tusen deltakere og VSF ble ansett for å være en drivende arena for global endring. Det var også et mangfold av nasjonale, regionale og etterhvert også tematiske sosiale forum. Det var også flere store Europeiske Sosiale Forum (ESF) som samlet aktivister, sivilsamfunnsorganisasjoner, fagforeninger og sosiale bevegelser fra hele Europa.
I dag er Verdens Sosiale Forum langt svakere enn hva det har vært tidligere. Samtidig så er det bevegelse i ulike sosiale forum ulike steder i verden. I Irak så er det Irakiske Sosiale Forum en arena som er med på å utvikle et organisert sivilsamfunn, noe som er nødvendig for å skape et stabilt demokrati og en langvarig fred. Det er også en pågående prosess for å etablere et sosialt forum for det asiatiske stillehavsområdet. Og 10 - 13 november er det 20 års jubileum for det første Europeiske Sosiale Forumet i Firenze. Kan dette være starten på en gjenoppliving av ESF?

Tid

(Lørdag) 15:45 - 16:45

Møterom

Mezzaninen

Hausmanns gate 16

Arrangør/organisasjon

NSF

X
X
X
X