Scroll Top

november, 2021

søn21nov10:00søn11:30Fysisk tilstedeværelse: fortsatt like relevant solidaritetsstrategi?10:00 - 11:30 Mezzaninen Arrangør/organisasjon: PBI Norge

Mer

Møtedetaljer

PBI fyller i år 40 år som internasjonal organisasjon med fysisk beskyttende ledsagelse av menneskerettighetsforkjempere som formål. Latin-Amerikagruppene i Norge har i like mange år sendt ut norske ungdommer på solidaritetsbrigader i samarbeid med sosiale bevegelser i Latin-Amerika. Kirkens Nødhjelp deltar fra Norge i Kirkenes Verdensråds ledsagerprogram i Palestina og Israel som har eksistert i nesten 20 år. Tre ulike modeller for fysisk tilstedeværelse av internasjonale "brigadister" i land i sør med mål om å beskytte menneskerettighetene, synliggjøre brudd på dem og stille det internasjonale samfunnet til ansvar.
Men på 40 år har verden endret seg; truslene mot menneskerettighetsforkjempere kommer fra nye steder, store, multinasjonale selskaper har føtter i flere leire og land og er vanskelige å ansvarliggjøre, vi samarbeider mer digitalt enn fysisk og det siste året har pandemien tvunget oss til å tenke annerledes på hvordan vi jobber sammen.
Vi inviterer til en refleksjon rundt ledsaging som solidaritetsstrategi og om den fortsatt er like aktuell i 2021.
Samarbeidspartnere: Kirkens Nødhjelp og Latin-Amerikagruppene i Norge

Tid

(Søndag) 10:00 - 11:30

Møterom

Mezzaninen

Hausmanns gate 16

Arrangør/organisasjon

PBI Norge

X
X
X
X