Scroll Top

september, 2020

søn06sep12:00søn13:30Handel og investeringer mot mennesker og miljø12:00 - 13:30 Zoom Arrangør/organisasjon: Attac Norge Form:Diskusjon,PanelsamtaleSpråk:NorskNivå:Mellomnivå

Mer

Møtedetaljer

Dagens handels- og investeringsavtaler setter storselskapenes interesser foran mennesker og miljø. Avtalene fjerner politisk handlingsrom og svekker standarder for miljø, matsikkerhet, og dyrevelferd. Til tross for at nyere avtaler nå ofte også inneholder såkalte “bærekraftskapitler”. Disse kapitlene er utelatt sanksjoner ved brudd på forventninger, og inneholder for vage formuleringer. Slik binder avtalene samfunnet til en økonomisk modell basert på ubegrenset økonomisk vekst som er totalt uforenlig med bekjempelse av miljøkrisen.

Skal vi avverge en global miljøkatastrofe og sikre gode liv for alle, må vi handle nå. Vi må endre den økonomiske modellen og det rådende handelsregimet som er drivkreftene bak økte klimagassutslipp, tap av naturmangfold, og opprettholder urettferdige maktstrukturer. Vi trenger en alternativ og demokratisk handelspolitikk som alltid setter mennesker og miljø foran storselskapenes interesser. COVID-19 er et bevis på hva som kan skje når vi ikke ivaretar natur. Likevel er kuren til politikerne å spe på med mer av det samme, eller å liberalisere ytterligere.

På dette møtet vil vi både se på hvorfor dagens handels- og investeringsavtaler er skadelige for miljø og klima, hva som har skjedd under COVID-19, og diskutere løsninger. Hva er alternativene til det rådende handelsregimet? Hvordan kan handelsavtaler som setter mennesker og miljø først se ut?

Facebook event: https://www.facebook.com/events/975047839679385
Zoom link: https://zoom.us/j/93981095460?pwd=aDJYZWtyNit2MEFTdkZXaXl2akNQQT09. Passkode: Tobin

Stream link: https://vimeo.com/454451772

Tid

(Søndag) 12:00 - 13:30

Møterom

Zoom

Arrangør/organisasjon

Attac Norge

Lengre beskrivelse

Dagens handels- og investeringsavtaler setter storselskapenes interesser foran mennesker og miljø. Avtalene fjerner politisk handlingsrom og svekker standarder for miljø, matsikkerhet, og dyrevelferd. Til tross for at nyere avtaler nå ofte også inneholder såkalte “bærekraftskapitler”. Disse kapitlene er utelatt sanksjoner ved brudd på forventninger, og inneholder for vage formuleringer. Slik binder avtalene samfunnet til en økonomisk modell basert på ubegrenset økonomisk vekst som er totalt uforenlig med bekjempelse av miljøkrisen. Skal vi avverge en global miljøkatastrofe og sikre gode liv for alle, må vi handle nå. Vi må endre den økonomiske modellen og det rådende handelsregimet som er drivkreftene bak økte klimagassutslipp, tap av naturmangfold, og opprettholder urettferdige maktstrukturer. Vi trenger en alternativ og demokratisk handelspolitikk som alltid setter mennesker og miljø foran storselskapenes interesser. COVID-19 er et bevis på hva som kan skje når vi ikke ivaretar natur. Likevel er kuren til politikerne å spe på med mer av det samme, eller å liberalisere ytterligere. På dette møtet vil vi både se på hvorfor dagens handels- og investeringsavtaler er skadelige for miljø og klima, hva som har skjedd under COVID-19, og diskutere løsninger. Hva er alternativene til det rådende handelsregimet? Hvordan kan handelsavtaler som setter mennesker og miljø først se ut?
X
X
X
X