Scroll Top

november, 2021

lør20nov14:00lør15:00Hvordan avkolonisere norsk bistandspolitikk?14:00 - 15:00 Formlab Arrangør/organisasjon: SAIH, Spire, Rethinking Economics Norge Form:Panelsamtale

Møtedetaljer

Hvordan avkolonisere norsk bistandspolitikk? Avkolonisering er prosessen hvor man jobber for å bevisstgjøre seg systemenes koloniale røtter, og jobbe for å utfordre og endre eksisterende maktstrukturer og dogmer. Det er på tide at vi setter bistandspolitikken under lupen og spør: Hvordan kan den avkoloniseres?

Tid

(Lørdag) 14:00 - 15:00

Møterom

Formlab

Hausmanns gate 16

Arrangør/organisasjon

SAIH, Spire, Rethinking Economics Norge

Innledere

Hamdi A. Mohamed, Hector Ulloa, Rahwa Yohannes, Anne Håskoll Haugen, Marie Storli, Julie Rødje

Lengre beskrivelse

Økonomisk utvikling og globalisering i det globale sør må forstås i lys av den koloniale arven. Mens mainstream økonomi i stor grad er definert av - og utviklet i - det globale nord. Denne måten å tenke om økonomi bygger på forutsetninger og antakelser som ikke alltid holder her i Nord - men som er totalt misvisende og potensielt destruktive for økonomier i det globale Sør. I dette møtet gir vi en innføring til noen av dogmene og mytene som eksisterer innen bistandspolitikken, som i stor grad bygger på mainstream økonomisk teori. Deretter vil vi sette det opp mot det utviklingspolitiske og se på hvordan dette henger sammen med dagens praksis i utviklingspolitikken. Hva betyr egentlig avkolonisering for økonomifaget - og ikke minst utviklings- og bistandspolitikken?
X
X
X
X