Scroll Top

oktober, 2018

lør13okt14:00lør15:30Internasjonal kapitalfluktL-0314:00 - 15:30 Hallen 3 Arrangør/organisasjon: AUF, Changemaker, Sosialistisk Ungdom, Rød Ungdom, Attac Form:PaneldebattSpråk:NorskNivå:Mellomnivå

Møtedetaljer

500 milliarder dollar forsvinner årlig på grunn av flernasjonale selskapers skatteunndragelse. Lekkasjer som Panama Papers og Paradis Papers har gjort det klart for alle at vi trenger tiltak mot skatteparadis og hemmeligholdsindustrien. Vi er enig om utfordringene, nå er det på tide å handle.

Tid

(Lørdag) 14:00 - 15:30

Møterom

Hallen 3

Arrangør/organisasjon

AUF, Changemaker, Sosialistisk Ungdom, Rød Ungdom, Attac

Innledere

Catharina Bu (Agenda), Steinar Juel (Civita), Kari Elisabeth Kaski (SV), Ingrid Hjertaker (Tax Justice Network), Torstein Tvedt Solberg (AP), Marie Sneve Martiniussen (Rødt) og Mudassar Kapur (Høyre)

Lengre beskrivelse

500 milliarder dollar forsvinner årlig på grunn av flernasjonale selskapers skatteunndragelse. Dette er penger som kunne gått til utdanning, helse og infrastruktur. Rike land taper mest, men konsekvensene er størst for de aller mest sårbare. Lekkasjer som Panama Papers og Paradis papers har gjort det klart for alle at vi trenger tiltak som mot skatteparadis og hemmeligholdinsdustrien. Vi er enig om utfordringene, nå er det på tide å handle. Skal vi klare å skattlegge selskaper må skattesystemet oppdateres og tilpasses dagens økonomiske virkelighet, slik kan vi sikre at selskaper betaler skatt der verdien skapes. OECD, der skatteparadisene selv sitter rundt forhandlingsbordet, har lenge lagt premissene for skattedebatten. Globale utfordringer krever globale løsninger og vi kan ikke la skatteparadisene legge premissen. Løsningene kommer ikke av seg selv, enkeltland må vise vei. Vi spør: Hva kan Norge gjøre for å sikre at selskaper betaler skatt der verdien skapes? Og hvordan kan vi sikre at alle land har en plass rundt forhandlingsbordet når globale skattespørsmål diskuteres?
X
X
X
X