Scroll Top

september, 2020

lør05sep12:00lør13:30Latin-Amerikas politiske pandemi12:00 - 13:30 Jitsi Arrangør/organisasjon: Latin-Amerikagruppene Form:Diskusjon,PanelsamtaleNivå:Mellomnivå

Mer

Møtedetaljer

Latin-Amerika har blitt koronapandemiens episenter. Hvordan kan det ha seg slik?
>
Bak Covid-19 katastrofen i regionen ligger det en langvarig politisk pandemi som systematisk har rasert helsesystemer, arbeidsrettigheter og demokrati i land etter land: Nyliberalisme. Politikken som setter markedsøkonomi foran mennesker og miljø ble innført av diktaturene i Latinamerikanske land på 1970-tallet og har siden svekket statene og befolkningens evne til å håndtere slike kriser.
>
Facebook/stream: https://www.facebook.com/events/1741275759353156

Streaming link: https://vimeo.com/454440718

Tid

(Lørdag) 12:00 - 13:30

Møterom

Jitsi

Arrangør/organisasjon

Latin-Amerikagruppene

Lengre beskrivelse

Latin-Amerika har blitt koronapandemiens episenter. Hvordan kan det ha seg slik? Bak Covid-19 katastrofen i regionen ligger det en langvarig politisk pandemi som systematisk har rasert helsesystemer, arbeidsrettigheter og demokrati i land etter land: Nyliberalisme. Politikken som setter markedsøkonomi foran mennesker og miljø ble innført av diktaturene i Latinamerikanske land på 1970-tallet og har siden svekket statene og befolkningens evne til å håndtere slike kriser. På dette møtet skal vi høre hvordan sivilsamfunnsorganisasjoner i Brasil, Colombia og Guatemala motstår både nyliberalismen og Covid-19 og deres forslag til løsninger. Først skal vi høre på representanter fra MST-De jordløses bevegelse i Brasil, bondenettverket CNA-Colombia og bondeorganisasjonen CUC-Guatemala. Etterpå skal Per Ranestad, regiondirektør for Latin-Amerika i Norsk Folkehjelp, og Martha Rubiano Skretteberg, generalsekretær i Caritas Norge, analysere regionens tilstand og svare på spørsmål fra publikum.
X
X
X
X