Scroll Top

november, 2021

fre19nov10:00fre11:30Making Women Visible10:00 - 11:30 Arrangør/organisasjon: Palestinakomitéens faglige utvalg, LO i Oslo Språk:Arabic,English,Norsk

Møtedetaljer

Palestinske kvinner forteller hvordan de har arbeidet for å styrke og organisere kvinner i fagforeningen The New Unions på Vestbredden. Møtet presenterer løsninger på hvordan palestinske kvinner kan styrke sin posisjon som organiserte, men også hvordan de kan generelt bedre sine livsvilkår under svært undertrykkende forhold i de okkuperte områdene på Vestbredden. Digital deltakelse på arabisk med tolk. 

Tid

(Fredag) 10:00 - 11:30

Arrangør/organisasjon

Palestinakomitéens faglige utvalg, LO i Oslo

Innledere

Jessica Fenn-Samuelsen (Kvinnegruppe, Palestinakomiteen). Digital deltakelse: Hanan Salman (Womens’ department, The New Unions), Faten Abu Nasser og Sundus Abu Ateeq (The New Unions)

Lengre beskrivelse

Kurset bygger selvtillit gjennom konkret arbeid med aktivisme. Slik bidrar prosjektet til å fremme kvinner i fagbevegelsen. I kurset deltar palestinske og norske kvinner på likefot. Der deles historien til kvinnene i den palestinske og den norske fagbevegelsen og kvinners rettigheter i arbeidslivet. Som en følge av kursene i 2018 og 2019, forteller den palestinske fagforeningen New Unions at flere kvinner organiserer seg. Kursdeltakerne melder om at de har organisert motstanden sin, de støtter hverandre, er blitt bedre forhandlere og tar oftere ordet i forsamlinger og på møter. Møtet skal demonstrere hvordan palestinske kvinner både vil og kan når det gjelder å styrke organiserte kvinners posisjon i arbeidslivet i Palestina. LO i Oslo ved internasjonalt utvalg, har støtte arbeidet og deltatt aktivt i den norske kvinnegruppa siden 2019. I koronaåret 2020 arrangerte kvinnene i The New Union kurset alene uten noen norsk deltakelse, og greide det utmerket. Møtet presenterer løsninger på hvordan palestinske kvinner kan styrke sin posisjon som organiserte, men også hvordan de kan generelt bedre sine livsvilkår under svært undertrykkende forhold i de okkuperte områdene på Vestbredden.
X
X
X
X