Scroll Top

november, 2021

lør20nov18:00lør19:30Plenumsmøte: Grønt skifte eller grønn kolonialisme?18:00 - 19:30 Kulturkirken Jakob Arrangør/organisasjon: Noereh, NSF, Latin-Amerikagruppene, Rethinking Economics Norge, Spire Form:PlenumsmøteSpråk:English,Norsk

Møtedetaljer

Hvordan påvirker klimaendringer urfolk og hvilke utfordringer møter urfolk i det grønne skiftet? Urfolk vil også ta del i å stanse klimaendringer, men hvor mye skal vi ofre av vårt eget livsgrunnlag for å vinne kampen? Samarbeidspartnere: Latin-Amerikagruppene, Rethinking Economics, Spire.

Tid

(Lørdag) 18:00 - 19:30

Møterom

Kulturkirken Jakob

Hausmanns gate 14

Arrangør/organisasjon

Noereh, NSF, Latin-Amerikagruppene, Rethinking Economics Norge, Spire

Innledere

Marie Storli (Rethinking Economics), Grace Blakeley, Susanne Normann, Eva Maria Fjellheim (UiT), Ole Henrik Lifjell (SÁNAG/SANKS), Alida Domaas (Industri og Energi Ung), Jonas Algers (Manifest) og Therese Woie (Natur og Ungdom)

Lengre beskrivelse

Urfolk lever fortsatt med naturen og av næringer som er tett knyttet til naturen. Dette medfører at de merker klimaendringer først på kroppen og må ta konsekvensene av det moderne samfunnets utvikling. Samtidig er urfolk de som må ofre mest i det grønne skiftet. Hvordan løser vi dette? Hvordan påvirker klimaendringer urfolk og hvilke utfordringer møter urfolk i det grønne skiftet? Urfolk vil også ta del i å stanse klimaendringer, men hvor mye skal de ofre av sitt eget livsgrunnlag? Innledningsvis får vi innblikk i situasjonen i Sápmi og i Latin-Amerika, hvor klimaendringer og «det grønne skiftet» påvirker urfolks liv og næring. Deretter følger en samtale om hvordan man kan løse klima- og miljøutfordringer, både som urfolk og i samarbeid med urfolk. Deltakerne vil diskutere utbyggingen av grønn energi og koble det mot en forståelse for begrepet «grønn kolonialisme». Vi prøver å finne ut hvordan nå klimamål og hvordan man inkluderer urfolk i å finne gode løsninger. Vi inkluderer utfordringer som jernbane, vindmøller, gruvedrift, plantasjer, med mer. Til slutt: Hvilke menneskelig konsekvenser innebærer tapte landområder?
X
X
X
X