Scroll Top

november, 2019

fre08nov15:00Skeiv problematikk i organisasjonslivetMøte NSFs organisasjoner15:00 Frivillighetshuset Arrangør/organisasjon: Norges Sosiale Forum Form:Strategimøte,VerkstedSpråk:English,Norsk,PortugisiskNivå:Grunnleggende nivå

Mer

Møtedetaljer

Velkommen til møte om skeiv problematikk i organisasjonslivet
Norges Sosiale Forum inviterer til møte om internpraksis på kjønn og seksualitet, i samarbeid med Latin-Amerikagruppene i Norge, FRI og Skeiv Ungdom. Vi får besøk av Luana de Oliveira Chaves fra De jordløses bevegelse (MST), som har jobbet med disse temaene i egen organisasjon. I alle organisasjoner er det skeive, derfor er kjønn og seksualitet noe vi alle må kunne noe om og jobbe med for å få god intern praksis.
Møtet holdes på kontoret til Latin-Amerikagruppene i Kolstadgata 1
Den brasilianske presidenten Jaír Bolsonaro har en rekke ganger rettet hatefulle ytringer mot den skeive delen av befolkningen. På bakgrunn av dette har MST bygget en egen LHBTQ-sektor i sin bevegelse. MST organiserer 1,5 millioner jordløse bønder i Brasil, som jobber for jordreform og strukturelle endringer for en mer rettferdig fordeling av ressursene i landet. Sektoren har hatt et sterkt internt fokus for å bygge opp de interne strukturene og holdningene, og kan i dag sies å være verdensledende på området. MST sitt arbeid er spesielt imponerende siden de jobber i rurale områder, som vanligvis sess på som de vanskeligste stedene for skeiv aksept.
Luana de Oliveira Chaves fra LHBTQ-kollektivet i MST i Brasil forteller om hvordan de har arbeidet, til inspirasjon og læring for oss i norske organisasjoner. Robin Leander Wullum fra Skeiv Ungdom vil hjelpe oss å sette dette inn i en norsk kontekst.
Luana er pedagog, og har levd mesteparten av sitt liv som del av MST. Der har hun arbeidet med kultur og kommunikasjon, ungdom, og bidratt stort til MST sitt LHBTQ-kollektiv.
Robin Leander Wullum er politisk nestleder i Skeiv Ungdom, studerer internasjonale studier og har vært aktivist i flere organisasjoner.
Luanas innlegg vil bli tolket fra portugisisk til norsk.
  • Hvorfor jobbe med skeiv problematikk i organisasjoner som ikke er skeive interesseorganisasjoner?
  • Hvordan få med seg resten av organisasjonen på arbeidet?
  • Hvordan kan en internt LGBTQ-plattform og et slikt arbeid se ut?
  • Hvordan og når vender man arbeidet utover?

Tid

(Fredag) 15:00

Møterom

Frivillighetshuset

Kolstadgata 1

Arrangør/organisasjon

Norges Sosiale Forum

X
X
X
X