Scroll Top

oktober, 2018

lør13okt15:45lør17:45Telt Talk: Teknologigigantene og oss: demokrati i den digitale økonomienU-0815:45 - 17:45 Telt Arrangør/organisasjon: Attac, Handelskampanjen og Folkeaksjonen mot TISA Form:PaneldebattSpråk:NorskNivå:Grunnleggende nivå

Mer

Møtedetaljer

Hver dag gir vi fra oss enorme mengder personlig data til teknologigiganter som Facebook, Google, Amazon og Apple. Stordata er svært verdifull og gjør at selskapene kan tilby mer presis markedsføring og tjenester. Markedsmodellen til Facebook er basert på at vi deler så mye informasjon om oss som vi gjør. Smartbyer vokser frem med samme ideen om at all den informasjonen vi produserer må deles slik at tjenester kan leveres mest mulig effektivt. På Globaliseringskonferansen skal vi gjøre et dypdykk i framtidens maktforhold og muligheter for den digitale økonomien. Smartbyer legger opp til deling av informasjon fra brukeraktivitet. men her er det viktig med grenser og krav for at vi ikke ender opp med et overvåkingssamfunn og privatiserte byer der infrastruktur og tjenester kontrolleres av de store teknologiselskapene. Vi ønsker å se på regulering av teknologigigantene for å styrke konkurranse, personvern og offentlige tjenester. Vi ønsker også å se hvordan offentlig eierskap til data, nasjonale plattformer for infrastruktur, og åpne standarder kan bidra til rettferdig teknologisk utvikling, demokratisering, og redusere avhengigheten vår til de store gigantene.

Tid

(Lørdag) 15:45 - 17:45

Møterom

Telt

Arrangør/organisasjon

Attac, Handelskampanjen og Folkeaksjonen mot TISA

Innledere

Petter Slaatrem Titland, Catharina Nes, Morten Goodwin og Audun Skeidsvoll

Engelsk beskrivelse

We provide huge amounts of personal data to giant technology corporations like Facebook and Google who don’t pay taxes. Technological development challenges collectively organized working life. Artificial intelligence makes mass surveillance possible. What does this do to democracy, economic development and work?
X
X
X
X