Scroll Top

oktober, 2018

lør13okt16:00lør17:30Hvordan sikre økt trygghet for tekstilarbeiderne?L-0516:00 - 17:30 Hallen 1 Arrangør/organisasjon: Framtiden i våre hender Form:PanelsamtaleSpråk:NorskNivå:Mellomnivå

Møtedetaljer

Klærne våre sys i stor grad i Sørøst-Asia av tekstilarbeidere med lav lønn, lange dager og dårlige sikkerhetsforhold. En av de viktigste løsningene er bedre fagorganisering. Hva gjør vi i Nord for å sikre at de som syr klær til oss får lov til å organisere seg?

Tid

(Lørdag) 16:00 - 17:30

Møterom

Hallen 1

Hausmanns gate 16

Arrangør/organisasjon

Framtiden i våre hender

Innledere

Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender), Trygve Augestad (Norsk Folkehjelp), Sigmund Hegstad (Fair&Square) og Handel og Kontor

Engelsk beskrivelse

Today, our clothes are mainly maid by South East Asian garment workers who have small wages, long hours and limited security. Strengthening the trade unions is one of the most important ways to improve their situation. We want to discuss what Norwegian NGOs and Norwegian trade unions can to strengthen trade unions among garment workers in Asia.

Lengre beskrivelse

Store deler av klærne våre sys av tekstilarbeidere som jobber under uholdbare lønns- og arbeidsvilkår i Sørøst-Asia. Ett av de viktigste virkemidlene for å bedre tekstilarbeidernes situasjon er å styrke retten deres til fri organisering. Samtidig finnes det tallrike eksempler på forfølgelse og undertrykkelse av de som forsøker å jobbe for organisasjonsfrihet i disse landene. Vi ønsker en diskusjon mellom ulike aktører blant solidaritetsorganisasjoner og fagbevegelse, for å se på hva aktører i Norge kan gjøre for å bidra til å styrke fagorganiseringen blant tekstilarbeidere i Asia.
X
X
X
X