Scroll Top

september, 2020

lør05sep16:00lør19:00Verksted: Boligpolitikk16:00 - 19:00 GodthåbForm:VerkstedSpråk:English,NorskNivå:Grunnleggende nivå

Mer

Møtedetaljer

Bolig er en grunnleggende menneskerett. Retten til et sted å bo er likevel ingen selvfølge. I Norge og globalt kastes mennesker ut av sine hjem til fordel for spekulasjon og stadig økende boligpriser. Bolig er en av de viktigste varene på det oppblåste globale finansmarkedet i dag og en stadig kilde til nye kriser. Hvordan kan vi forandre dette?

  Link til facebook-event: https://www.facebook.com/events/1235995953402419

Stream link: https://vimeo.com/454447215

Tid

(Lørdag) 16:00 - 19:00

Møterom

Godthåb

Grønland 18, 0188 Oslo

Innledere

Freddy André Øvstegård, Leilani Farha, Mqapheli Bonono

Lengre beskrivelse

Bolig er en grunnleggende menneskerett. Retten til et sted å bo er likevel ingen selvfølge. I Norge og globalt kastes mennesker ut av sine hjem til fordel for spekulasjon og stadig økende boligpriser. Bolig er en av de viktigste varene på det oppblåste globale finansmarkedet i dag og en stadig kilde til nye kriser. Hvordan kan vi forandre dette? Hvordan kan vi gjøre bolig til en rettighet vi faktisk har krav på? Hva skal til for at et hjem er til for folk sine behov, og ikke profitt?

 

Situasjonen er nå mer tilspissa enn på lenge etter Covid-19. Med dette utgangspunktet vil vi se på hvordan ulike bevegelser står opp for retten til et hjem og et tak over hode. Hva skal til for å få en rettferdig boligpolitikk og hvilke krefter driver dette fram i dag? Hvilke krav kan vi stille som faktisk tar bolig ut av markedet sin makt og hvordan bør vi organisere oss i kampen for disse kravene?

 

Norges sosiale forum arrangere boligpolitikk verksted på Godthåb for alle som vil ha en annen politisk retning og ønsker å diskutere strategi, mål og løsninger.

X
X
X
X