Scroll Top

oktober, 2022

lør01okt17:15lør19:15Verksted: Taktikk og strategi i klimakampen17:15 - 19:15 HallenForm:PanelsamtaleSpråk:Norsk

Mer

Møtedetaljer

Vi inviterer til panelsamtale om taktikk og strategi i klimakampen, med Mari Qviller (Natur & Ungdom), Jesper Lagerman (Stopp Oljeletinga), Martin Kvalvik (NTL Ung) og TBA (Greenpeace). Møtet ledes av Andreas Ytterstad.
Selv om vi har kjent til klimakrisa i flere tiår, holder vi likevel mer eller mindre stø kurs mot klimakatastrofe. I følge IPCCs siste anslag, er det sannsynlig kloden ved slutten av århundret vil være nesten tre grader varmere enn hva den var før den industrielle revolusjon. Om det skjer, vil det innebære at vi vil ha sluppet ut nærmere dobbelt så mye Co2 som Parisavtalen tillater oss. Hvorfor tas det ikke affære?
Det er klinkende klart at klimabevegelsen hittil har mislyktes i å bremse den globale oppvarmingen og at noe må gjøres. Men hva? Og hvordan? På disse spørsmålene tilbys det mange svar: aktører som Extinction Rebellion går inn for mer utstrakt bruk av direkte aksjon, stemmer i fagbevegelsen argumenterer for at fokuset bør ligge på å få på plass en grønn industripolitikk, mens andre er mer opptatt av at hver og en av oss som forbrukere må bli mer klimabevisste.
Med utgangspunkt i innlegg fra en håndfull akademikere og aktivister, vil vi diskutere ulike tilnærminger til taktikk og strategi i klimakampen. Vi spør blant annet: Er klimakrisa gått så langt at det er på tide ta i bruk mer radikale virkemidler i kampen mot fossilindustrien? Hvordan kan vi få med oss LO på å bruke muskler på den grønne omstillinga? Hva bør klimabevegelsen i det globale nord gjøre for å stå i solidaritet med aktivister i sør?

Tid

(Lørdag) 17:15 - 19:15

Møterom

Hallen

X
X
X
X