Scroll Top

WSF Mexico 2022!

image2

Den første uka i mai deltok NSF på Verdens Sosiale Forum i Mexico.

Fra venstre: Frankie (UMEU), Hannah (NSF), Miguel (LAG), Liv (RU), Sunniva (SU), Ole (NSF).

 

Med oss på turen hadde vi Ungdom mot EU, Sosialistisk Ungdom, Rød Ungdom og Latin-Amerikagruppene i Norge. I Mexico ble det samlet politiske aktivister fra hele verden til 1. mai-tog, møter, samtaler og kunnskapsdeling. Samtidig så opplevde vi et Verdens Sosiale Forum i krise. Det mangler helt tydelig forankring hos de store bevegelsene, overordnet organisering og praktisk logistikk.

NSF arrangerte også to egne møter i løpet av forumet, i samarbeid med Irak Sosiale Forum (ISF). Den ene en filmvisning av dokumentaren “Fight or Flight- Human Rights Defenders in Iraq” av Sara Manisera, etterfulgt av en samtale med Sara selv og Rand fra ISF, og den andre en samtale mellom Irakisk Sosiale Forum og Kurdistan Sosiale Forum om deres strategier og arbeid som fungerte som inspirasjon til deltakerne og om hvordan et Verdens Sosiale Forum kan se ut.

NSF vil diskutere om, og i tilfellet hvordan, vi kan engasjere oss i arbeidet med å styrke Verdens Sosiale Forum. Den utvidede internasjonale gruppen vil møtes og snakke om dette, samarbeidet med Irakiske og Kurdistans Sosiale Forum og Attac sitt sommeruniversitet. Dette skjer 2. juni på ettermiddagen. Nøyaktig tid og sted kommer på sosiale medier og i egen invitasjon. Men hold gjerne av datoen allerede om du er interessert i NSF sitt internasjonale arbeid.

 

X
X
X
X