Scroll Top

Du vil ikke tro hva Tito, Berit Ås og Yassir Arafat har til felles!

Fremover presenterer vi Norges Sosiale Forum her på bloggen. Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner med et felles formål: En mer rettferdig og demokratisk verden hvor mennesker, samfunn og miljø prioriteres over økonomisk gevinst.

Edvard Wølner Bjørnson (23) er økonomiansvarlig i Norges Sosiale Forum. Han jobber i NSB og synes Globaliseringskonferansen er en herlig plass for ungdom å bli hørt. Edvard har bakgrunn fra SU og SV, og hans topp tre saksområder er fred, klima og folkemakt.

Det finnes mye å bruke tida si på og mange organisasjoner å engasjere seg i. Hvorfor akkurat Globaliseringskonferansen?
Globaliseringskonferansen er det beste stedet jeg veit om. Der treffes folk med bakgrunn fra blant annet fredsbevegelsen, fagorganisering, miljøkampen eller feministiske organisasjoner, og får en felles plass å diskutere og lære av hverandre. Det er også en herlig plass for ungdom å få lufta sine tanker for folk som har drevet med politikk og mobilisering i en årrekke – og bli hørt.

Hva gleder du deg mest til på Globaliseringskonferansen?
Jeg gleder meg sjukt til kulturprogrammet, der jeg kan kose meg med nye venner på konsert (Razika kommer!!) eller på et møte som ikke handler om politikk, og fordøye alle inntrykkene etter lange dager.

Hvem håper du ikke kommer på Globaliseringskonferansen?
Jeg tror vi klarer oss uten Sylvi Listhaug. Men vi skal ha mange spennende møter om migrasjon og asylpolitikk, så om hun kommer helt på tampen vil hun bli møtt av tusen gode stemmer med motstand!

Hvilke tre personer, døde eller levende, ville du dratt på Globaliseringskonferanse med?
Tema for årets konferanse er «grenseløs», så det ville vært kult å ha med seg (den ikke helt folkevalgte) Tito – som samlet Jugoslavia på tross av grenser, og i tillegg hadde masse kule kjendisvenner. Kunne vært interessant i alle fall. Vil også ha med meg kvinneforkjemperen Berit Ås, og Yassir Arafat. Håper alle blir med meg på konsert!

Verken Tito eller kjendisvennene hans kommer, men det gjør blant annet Janine di Giovanni og Razika! Skaff deg billett her, så går du ikke glipp av Norges største politiske verksted!

X
X
X
X