Scroll Top

Du vil ikke tro hvor mye han gleder seg til Globkonf!

10003841_10153984792072474_5270705084352185249_o (Demo)

Fremover presenterer vi Norges Sosiale Forum her på bloggen. Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner med et felles formål: En mer rettferdig og demokratisk verden hvor mennesker, samfunn og miljø prioriteres over økonomisk gevinst.

Are Einari Skau (25) er styreleder av Norges Sosiale Forum og dermed den som må sørge for at Globaliseringskonferansen blir sykt bra. Han er engasjert i det meste, og har en stor forkjærlighet for lavvuer. Ares topp tre saksområder er miljø (fordi det er hele verdens livsgrunnlag), omfordeling av ressurser og folkemakt.

Det finnes mye å bruke tida si på og mange organisasjoner å engasjere seg i. Hvorfor akkurat Globaliseringskonferansen?
Fordi Globaliseringskonferansen er det gøyeste, mest interessante og lærerike som skjer i organisasjons-Norge og for alle som er politikk- og samfunnsengasjerte. Jeg var på min første Globkonf i 2008, det gjenoppvekket for alvor mitt politiske engasjement for nord/sør-problematikken, mot urettferdighet og imperialisme i alle former. I tillegg har jeg det problemet at jeg synes omtrent alt og alle politiske saker er interessante. Det blir ikke et problem i NSF, for her jobber vi med “alt”.

Hva gleder du deg mest til på Globaliseringskonferansen?
Alt. Seriøst. Hele stemninga som oppstår når engajserte  folk fra land og strand møtes for å lære, diskutere, komme frem til nye samarbeid og ideer, og generelt ha det gøy sammen er helt magisk. I tillegg er jeg sjukt spent på hvordan det svære lavvukomplekset vi skal smelle opp på Youngstorget blir. Forhåpentligvis når vi ut til dama i gata i langt større grad når vi er mer fysisk tilgjengelige.

Hvem håper du ikke kommer på Globaliseringskonferansen?
Jeg mener alle burde komme på Globkonf. Kanskje særlig de vi ikke er enige med eller ikke liker. Slik kan vi utfordre deres meninger og standpunkt med det vi mener er rett, og ikke minst kan vi få våre egne meninger og oppfatninger utfordret, noe som alltid er viktig. Vi ønsker å nå flere og bredere enn før, og vi må unngå å lage vår egen menighet og ekkokammer, enda hvor gode meninger og holdninger vi mener vi har. Kritiske blikk og meningsbrytning er alltid til det bedre. NSF er en svært bred og mangfoldig allianse, men til felles har vi at vi ønsker en mer rettferdig verden hvor hensynes til mennesker, samfunn og miljø går foran hensynes til økonomisk gevinst. Er du grunnleggende uenig i dette vil du kanskje ikke finne deg så godt til rette på Globkonf, men jeg vi likevel ønske deg velkommen!

Hvilke tre personer, døde eller levende, ville du dratt på Globaliseringskonferansen med?
Globkonf med Hunter S. Thompson hadde vært helt rått, han kunne dekka og dokumentert det som skjer og ikke minst alt det vi er i mot. Synd at han ble (etter ønske) skutt ut av en kanon i 2005 og ikke lenger er i blant oss. De dødsrå, ildsinte og sjeleglade bestemødrene fra Raging Grannies (Shirley og Hinda!), og den kurdiske aktivisten og artisten Helen Abdulla (artistnavn: Helly Luv) som spilte inn videoen til sin siste hit “Revolution” et par kilometer fra frontlinja mellom Peshmergaen og Daesh i Irak.

Hvis du gleder deg bare halvparten så mye som Are til Globaliseringskonferansen er det på tide å skaffe seg billett. Da får du blant annet med deg Elizabeth Mpofu og Razika! Skaff deg billett her, så går du ikke glipp av Norges største politiske verksted!

X
X
X
X