Scroll Top

– Per Sandberg kan ha godt av å bli utfordret på en del områder

Superbonden 2(1) (Demo)

Fremover presenterer vi Norges Sosiale Forum her på bloggen. Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner med et felles formål: En mer rettferdig og demokratisk verden hvor mennesker, samfunn og miljø prioriteres over økonomisk gevinst.

Anna Karlsson (27) er leder i Spire, Utviklingsfondets ungdom.Hun håper at konferansen vil monne ut i mange nye samarbeid, og hennes topp tre saksområder er miljø, matsikkerhet og internasjonal handel.

Det finnes mye å bruke tida si på og mange organisasjoner å engasjere seg i. Hvorfor akkurat Globaliseringskonferansen?
Spire er en av medlemsorganisasjonene i Norges Sosiale Forum, og Globaliseringskonferansen er viktig for oss fordi det er en unik møtesplass for det norske sivilsamfunnet. Gjennom Globaliseringskonferansen har vi muligheter til å knytte nye kontaker, lære nye ting og utfordre både andre og oss selv til å tenke nytt!

Hva gleder du deg mest til på Globaliseringskonferansen?
Vi i Spire gleder oss til å møte mange nye mennesker og organisasjoner som ønsker å endre verden! Personlig ser jeg mest frem til å være med på møtene som handler om økonomi og handel. Grenseløs eller fri handel med varer har lenge vært sett på som et mål for å oppnå økonomisk vekst, men den økonomiske veksten kommer ikke alle tilgode. Jeg gleder meg til å undersøke nye måter å tenke økonomi og handel på, som vi i Spire kan ta med oss videre! Årets tema “Grenseløs” er dessuten aktuelt på så mange måter, både når det gjelder mennesker på flukt, politiskt skapte landgrenser og miljøproblemer som skapes lokalt men som har globale konsekvenser. Jeg håper at konferansen vil monne ut i mange nye samarbeid og konkrete forslag til løsninger som vi kan jobbe for.

Hvem håper du ikke kommer på Globaliseringskonferansen?
Globaliseringskonferansen er jo ment å være et sted for debatt, så det er nok ingen spesifikk person jeg ikke vil skal være der, selv om vedkommende er veldig uenig med oss i Spire… Kanskje hvis du er voldsam og vil slåss, da kan du gjerne drite og dra!

Hvilke tre personer, døde eller levende, ville du dratt på Globaliseringskonferansen med?
Per Sandberg fordi jeg tror at han generelt kan ha godt av å bli utfordret på en del områder. Og lakselusen vet jo heller ingen grenser, hehe. Tove Janson fordi hun virker ha vært en kul dame, og hun har skrevet fantastiske tekster som gjør meg alldeles varm om hjertet. Tror det hadde vært fett å bli litt kjent og diskutert verdens alle problemer med henne. Den siste personen må bli en eller annen som brenner for konferansens tema men som rett og slett ikke har råd til å dra. Ikke det at en billett til Globaliseringskonferansen er dyr altså – omvendt! Men det er sikkert noen der ute som sliter økonomisk og knapt har råd til husleie…

Gleder du deg også til Globaliseringskonferansen? I tillegg til Anna kommer blant annet Elizabeth Mpofu og Razika! Skaff deg billett her, så går du ikke glipp av Norges største politiske verksted!

 

 

 

X
X
X
X