Scroll Top

– Hillary Clinton må skjerpe seg

Fremover presenterer vi Norges Sosiale Forum her på bloggen. Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner med et felles formål: En mer rettferdig og demokratisk verden hvor mennesker, samfunn og miljø prioriteres over økonomisk gevinst.

Kathrine Jensen (38) er leder av Palestinakomiteen. Hun mener at Globaliseringskonferansen er en god avveksling fra en jobbhverdag som består av mye doom and gloom.

Hva er dine topp tre saksområder?
Jeg er spesielt opptatt av antirasisme. Det er en veldig viktig del av kampen for palestinernes rettigheter. Jeg mener det er viktig å ta frihetsbegrepet tilbake fra de kreftene som iherdig arbeider for at frihet skal være for de få, også vil jeg slå et slag for nytelse. Jeg skjønner ikke at så mange på venstresida må ha det litt dårlig for å være god nok sosialist.

Det finnes jo mye å bruke tida si på og mange organisasjoner å engasjere seg i. Hvorfor akkurat Globaliseringskonferansen?

Globaliseringskonferansen samler organisasjoner som drar verden i en bedre retning. Arbeidsdagen min inneholder av så innmari mye mørkt og når hverdagen består av doom and gloom er det helt essensielt å få anledning til å oppleve hvilken styrke som ligger i sivilsamfunnsorganisasjonenes arbeid for å motvirke mørkemaktene.

Hva gleder du deg mest til på Globaliseringskonferansen?
Jeg gleder meg nok aller mest til å se om folk tar inn over seg at ytringsfriheten og politisk aktivisme  faktisk er under angrep. Vi arrangerer et møte sammen med Latin-Amerikagruppene i Norge og det blir spennende å se om vi klarer å belyse hvordan angrep på aktivisme arter seg som kriminalisering, vold, trusler og drap. Hva har palestinaaktivister og latin-amerikaaktivister til felles? Hvilke mekanismer ligger til grunn  for at det er behov for aktivisme? Hva gjør vi for å ikke la oss stagge av angrepene? Sånne ting.

Hvem håper du at ikke kommer på Globaliseringskonferansen?
Det er fristende å nevne folk som mener rare ting. Men det er kanskje nettopp de som trenger å få noen korrektiver til virkelighetsoppfatningen sin. Min indre optimist håper at de ville hatt nytte av det gode selskap, men realpessimisten tenker at det er bortkasta plass.

Hvilke tre personer, døde eller levende, vil du dra på Globaliseringskonferansen med?

Og da ville jeg tatt med meg Ebba Wergeland fordi hun er både morsom og skarp som et barberblad, Ahed Tamimi fordi hun er en beinhard aktivist og Hillary Clinton fordi hun må skjerpe seg.

 

Visste du at blant annet Elizabeth Mpofu og Razika kommer på Globaliseringskonferansen? Skaff deg billett her, så går du ikke glipp av Norges største politiske verksted!

Bildet er fra Jordandalen i Palestina. I bakgrunnen ligger Mitzpe Shalem, en ulovlig bosetting som huser Ahava.
X
X
X
X