Scroll Top

– Leonardo DiCaprio får komme, men Voldemort må holde seg hjemme

Fremover presenterer vi Norges Sosiale Forum her på bloggen. Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner med et felles formål: En mer rettferdig og demokratisk verden hvor mennesker, samfunn og miljø prioriteres over økonomisk gevinst.

Stine Østnor (25) er koordinator for Norges Sosiale Forum. Hun har bakgrunn fra Operasjon Dagsverk og Natur og Ungdom, og studerer russisk. Hennes topp tre saksområder er gruvedrift, atomkraft og alt som har med Russland å gjøre.

Det finnes mye å bruke tida si på og mange organisasjoner å engasjere seg i. Hvorfor Globaliseringskonferansen?
Den åpenbare klisjeen om at vi må stå sammen og bygge allianser dersom vi skal få gjennomslag for sakene vi jobber med. Jeg mener vi må bli flinkere til å se alle sakene vi er opptatt av i sammenheng. Vi må bli flinkere til å bygge hverandre opp, samarbeide på tvers av saksfelt, og vi må slutte å se på andre organisasjoner som som konkurrenter. Det er så utrolig lett å bli fanga i sin egen boble og kun bry seg om sin egen hjertesak (TB til da jeg var sykt engasjert i spørsmålet om eventuell reprosessering av det norske ustabile og høyaktive atomavfallet). Selvsagt er det viktig at alle jobber med akkurat det de er flinkest til (debatten om norsk atomavfall er serr dødsviktig), men av og til må man ta et steg tilbake og diskutere strukturene som ligger bak og påvirker alt som engasjerer oss. I tillegg til at vi har godt av å lære mer om andres hjertesaker og utfordre hverandre litt. Alt dette skal vi gjøre på Globaliseringskonferansen.

Hva gleder du deg mest til på Globaliseringskonferansen?
Jeg gleder meg åpenbart mest til nyheten om at vi har solgt så mange konferansepass at jeg med sikkerhet vet at vi ikke går i minus. Neida (joda). Vi har også et dritfett samarbeidsprosjekt med den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh som jeg gleder meg til å offentliggjøre.

Hvem håper du ikke kommer på Globaliseringskonferansen?
Uten tvil Voldemort. Det hadde vært sykt kjipt.

Hvilke tre personer, døde eller levende, ville du dratt på Globaliseringskonferansen med?
Ellisif Wessel (den kuleste dama i hele verden), Leonardo DiCaprio (som date) og min trofaste roomie og venninne Ida Lovise Skylstad.

Vi håper også at Voldemort holder seg hjemme! Men heldigvis kommer masse bra folk, som Elizabeth Mpofu og Razika! Skaff deg billett her, så går du ikke glipp av Norges største politiske verksted.

X
X
X
X