Scroll Top

KRISA PÅ DØRSTOKKEN. HVA GJØR VI?

9097993619_e97d52b01d_o (Demo)

«Europa står i dag på kanten av stupet – og skuer ned i avgrunnen.» Slike starter manifestet for et annet Europa. Bak manifestet står mer enn 200 organisasjoner, foreninger og bevegelser som jobber for en annen politisk kurs i Europa.

IMG_8491

Norges Sosiale Forum i samarbeid med LO i Oslo, Attac Norge, For Velferdsstaten og Nei til EU inviterer til møte 15. oktober for å løfte den hjemlige debatten om krisa. På møtet vil du få høre erfaringer fra Spania, høre mer om Norges rolle i krisa, og hvordan krisa allerede merkes her hjemme. Og vi inviterer dere til å være med å diskutere løsninger, og strategien for å fremme løsningene her hjemme.

Bakgrunnen for samlingen av fagforeninger og sosiale bevegelser er den dramatiske innstrammingspolitikken som driver Europas folk inn i fattigdom, undergraver demokratiet og ødelegger arbeidslivet og velferdsstaten. Kuttkravene fra Brussel kaster stadig flere ut i arbeidsløshet. Et hav av arbeidsløshet omgir dem som ennå er i jobb i land som Hellas, Portugal og Spania. Mer enn hver fjerde greker og spanjol og mer enn annenhver gresk og spansk ungdom går uten arbeid. De dramatiske politiske virkningene har ført til samfunn med mindre grad av tillit mellom folk, hvor tilliten til politiske myndigheter og institusjoner er på et lavmål, og til fremveksten av voldelige, antidemokratiske krefter.

Bli med og lær mer om situasjonen i Europa og diskuter hvilke løsninger som finnes!

Tid: 15. oktober, kl. 18.00 – 20.00
Sted: Anker hotell, Storgata 55
Påmelding til: 

Påmeldingsfrist
post@lo-oslo.no: 10.oktober

Har du spørsmål om møtet, ta kontakt med Kjetil Larsen, leder LO i Oslos internasjonale utvalg på 95 12 15 41/ kjetiltrykker@gmail.com

Velkommen!

PROGRAM

17.55 Film fra Alter Summit demonstrasjonen i Athen
18.00 Velkommen v/Roy Pedersen, leder LO i Oslo og Nina Skranefjell, leder Norges Sosiale Forum
18.10 Kultur med gruppa Ohnesorg
18.15  Norge som kreditor v/Benedikte Pryneid Hansen, leder i Attac Norge.
18.35  Hvordan ser ting ut fra et spansk perspektiv? V/repr. for det spanske fagforbundet CCOO.Spørsmål fra salen.
18.55   Kultur med gruppa Ohnesorg
19.00 Hvordan er det i Norge? Et innblikk i hverdagen til en organisasjonsarbeider. V/ Reda Brynhildsen, Fellesforbundet avd. 43
19.10 Hva kan vi gjøre? Presentasjon av Manifestet for en alternativ retning for Europa v/ Asbjørn Wahl, For Velferdsstaten og koordineringsgruppa i Alter Summit.
19.30  Diskusjon i plenum
20.00 Vel hjem.

Fredag 04. oktober 2013

Related Posts

X
X
X
X