Scroll Top

MØT KONFERANSENS NESTLEDER!

1795866_639313559439626_1616950165_o (Demo)

Norges største politiske verksted trenger tapre frivillige folk for å fungere. En av skuddene på stammen er Renate Lehne – møt henne her!

Renate Lehne
Snart 24 år
Fra Lørenskog
Favorittfarge: Rød!

1795866_639313559439626_1616950165_o

Først av alt, hva føler du nå som du er valgt inn som nestleder i NSF-styret?

Det er en stor ære og jeg tror det kommer til å bli kjempegøy og veldig lærerikt, men for å være ærlig er det litt skummelt også. Heldigvis jobber jeg med en gjeng som tilsynelatende syntes at ingen spørsmål er for dumme.

Hvorfor i alle dager bestemte du deg for å kaste deg inn i galskapen det er å lage Norges største politiske verksted? Har ikke SU og SV nok av egne konferanser?

Jeg har i et par år på rad vært med å lage SUs sommerleir og det har vært noe av det kuleste jeg har gjort i organisasjonssammenheng. Da jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å stille til styret i NSF tok det ikke mange sekundene før jeg sa ja og ble supergira.

I mange andre land har de sosiale forumene holdt litt avstand til partiene. I Norge har de vært sentrale hele veien. Hva tenker du om partienes rolle?

Globaliseringskonferansen skal være en partipolitisk uanvhengig konferanse og det syntes jeg er veldig viktig. Det politiske klimaet i Norge er ganske annerledes enn i mange andre land og det er på en side bra at vi kan samarbeide med flere ulike partier og at de også får sjansen til å møte hverandre for å diskutere politikk både før, på og etter konferansen.

Hva er ditt beste Globkonf-minne?

Det er litt vanskelig å velge beste minne. Men jeg vet hva mitt flaueste Globkonf-minne er; På Globkonf 2012 tryna jeg i trappa opp til Folkets Hus foran en stor gjeng med deltakere. Så der lå jeg i trappen og sprellet horisontalt med henda i lomma på min nye, litt trange skinnjakke, som da spjæra, og kom hverken opp eller frem helt til en snill dame hjalp meg. At jeg skulle bli nestleder et par år senere var ikke noe jeg tenkte da, for å si det sånn.

Hva tenker du om Frihet, årets hovedtema?

Det er et kjempestort tema, men er også i bunn og grunn er det et samlebegrep for alt sosiale bevegelser jobber for. Med frihet som tema har vi i styret mulighet til å ha mange varierte innledninger og møter som jeg tror kan være grobunn for mange gode politiske diskusjoner og videre arbeid.

Hva håper du at Globkonf kan oppnå?

Jeg håper vi kan skape en konferanse hvor folk har det gøy, lærer noe nytt og at konferansen kan skape nye samarbeid.

Har du et favorittspor i år?

Nå jobber jeg mest med kultur på konferansen selv og jeg favoriserer selvfølgelig kulturprogrammet, uten at jeg vil avsløre noe enda.

Related Posts

X
X
X
X