Scroll Top

Hva kan en hårete tegneseriefigur egentlig gjøre?

2 (Demo)

Massevis! Akkurat derfor lager jeg Livet Blant Dyrene, en tegneserieblogg som bare handler litt om dyr, og mest om det vanlige, underlige, hyggelige, provoserende, frustrerende og innimellom ganske fantastiske livet jeg lever.


Av: Jenny Jordahl


1Livet blant dyrene er min ventil. Det er der jeg letter på trykket. Det er der jeg roper og gråter og ler og urinerer (det har skjedd). Jeg skriver om alt det jeg kunne ønske var annerledes, alt det jeg kunne ønske det fantes mer av, og mye om det midt imellom.

Det aller beste er når jeg skriver om ting jeg bryr meg mye om, som det viser seg at andre bryr seg mye om også. I sommer skrev jeg for eksempel om sommerkroppen. Jeg skrev at kroppen nærmest har blitt offentlig eiendom. Jeg skrev om alt det folk har sagt og ment om min kropp. Jeg skrev om hvordan kroppen har blitt fryktelig seksualisert, og jeg skrev om at mennesket er mer enn bare kropp.

2

Aftenposten snappet det raskt opp, og plutselig var mitt solbrente og hårete tegneseriekorpus overalt i media. Det rullet det inn beskjeder fra både gamle og unge om hvordan den upolerte tegneseriekroppen hadde fått dem til å tenke at jo, jammen er det viktigere ting i livet enn å være sexy. DET er kult, det! Tenk at én ganske vanlig tegneseriefigur kan nå ut til mange. Etter det tenkte jeg mye på det å bli hørt. Jeg hadde plutselig fått en stemme. En stemme som jeg hadde alle intensjoner om å bruke.

3Noen står på talerstolen, noen danser, noen lager musikk. Jeg har laget en overbitt tegneseriefigur.

Jeg tror ikke jeg kan endre verden, det er jeg for liten til, men jeg er ganske sikker på at jeg kan fikse et par ting. Hvis alle endrer litt, får vi gjort ganske mye. Det gir meg en enormt svær og flott følelse. Flottere enn nesten alle andre følelser. Snart samles mange av oss som tenker og føler det slik, på globaliseringskonferansen. Håper vi får til mye!

Møt Jenny Jordahl 30. oktober på Torggata Bar, sammen med forfatter Åsa Linderborg. Jordahl skal snakke om tegneserien Sommerkroppen 2.0 og frihet fra kommentarfeltet. Det blir kortfilmvisning av “En homo i Marrakech” og intervju med filmskaperne. Kvelden fortsetter med fest og DJ.

Aldersgrense er 23 år, og det er gratis inngang.

 

Related Posts

X
X
X
X