Scroll Top

SE: Until the Sun Goes Out

UTSGO (Demo)

Catatumbo er et av områdene som er hardest rammet av den væpnede konflikten i Colombia. Until the sun goes out følger en gruppe småbønder, som midt i en brutal kamp mellom gerilja, paramilitære og colombianske sikkerhetstyrker, organiserer seg for å skape en bedre framtid i regionen.


UTSGOUntil the Sun Goes Out, Colombia, (2014)
Monica Orjuela

Fredag 31. oktober på Cinemateket (Dronningens gate 16). Sal: Lillebil, tid: kl. 21

I juni 2013 bryter det ut store protester i området som et svar på myndighetenes manglende evne og vilje til å imøtegå den pågående humanitære og menneskerettslige krisen i området. Myndighetene svarer med brutal undertrykking. Et team av uavhengige journalister dokumenterer overgrepene og publiserer fortløpende det som skjer gjennom sosiale medier. Dette er det direkte forløpet til noen av de største landsomfattende protestene noensinne i Colombia med hundretusener av deltagere.

Det er en brutal film, men også en film med håp som viser hvordan et folk som lever i krig forsøker å skape en alternativ utvikling, bygge demokrati nedenfra og viser vei mot en fredelig framtid.

Vi advarer mot brutale scener i filmen.

Filmen vil innledes av Regissør Monica Orjuela i samtale med Latinamerikagruppene i Norge. Etter filmen vil det bli anledning til å kommentere og stille spørsmål til regissøren.

Monica Orjuela fra Colombia er antropolog og filmskaper. Gjennom sitt mangeårige arbeid for bøndenes nyhetsbyrå Agencia Prensa Rural har hun fått inngående kjennskap til de colombianske bondeorganisasjonene og deres kamp for jord og rettigheter.

GLOBALISERINGKONFERANSEN 2014
BLI MED PÅ NORGES STØRSTE POLITISKE VERKSTED!
FOLKETS HUS I OSLO 30. OKTOBER – 2.NOVEMBER
#GLOBKONF14 OG #FRIHET2014 PÅ: @GLOBKONF

Related Posts

X
X
X
X